introductie


Het is ongeveer half 4 in de nacht. U kijkt op de klok…”nee he, weer rond 4-en, nu kan ik niet meer slapen, want dat is altijd zo. Balen, ik kan er net zo goed uitgaan, want anders lig ik toch maar storend te draaien en te keren”. U probeer het nog even en wordt een half uurtje later weer wakker en u bent het zat.

“Zie je wel, ik wist wel dat het geen zin had om te blijven liggen..”.

U gaat eruit, drinkt iets en leest of puzzelt wat, of luistert muziek of kijkt TV. Na 2 uur bent u toch wel moe en besluit weer te gaan slapen. U valt nu wel in slaap maar de wekker gaat al na 1 uurtje. U bent kapot…..

Hoe ontstaat het patroon van te vroeg wakker worden?

Doordat u zich langzaamaan “wakker” bent gaan gedragen op uw wakkere moment in de vroege morgen, is uw gestel ervan overtuigd geraakt dat u ook wakker “moet” worden. Uw onrust, frustratie en gedachtenstroom (over de komende dag) zijn hele wakkere signalen, dus blijkbaar is er iets belangrijks te doen om half 4? Dus moet u morgen weer wakker worden rond die tijd. Tenminste dat denkt uw brein. Door dit patroon verder en verder in te slijpen ontstaat een ongewenste automatische piloot.

De “vroeg-wakker-worders” zullen zich goed kunnen herkennen in het feit dat ze zich al verbinden met de dag van morgen en dat ze ook ALTIJD kijken hoelaat ze nu weer wakker zijn geworden. Dus ze zoeken bevestiging en dat krijgen ze dus ook! Dit is de belangrijkste valkuil!

Welke invloed heeft u zelf?

Uw vermoeidheid die voortkomt uit de vele uren slaap tekort is de beste motivatie om een verandering in uw patroon aan te brengen. Begin maar met uw brein ‘s avonds te vertellen dat u pas weer begint met denken en werken als het 7.00 uur ‘s morgens is. Tot die tijd is het slaaptijd en gaat u zich ook zodanig gedragen. Wanneer u wakker wordt kijkt u NIET meer op de klok. tijd doet er niet toe, het is gewoon nog slaaptijd. U geeft geen enkele betekenis meer aan het moment. Het is hooguit lekker warm en zacht in bed. Het is aangenaam stil en donker en u hoeft heeeeelemaal niks. Er is nu niks belangrijk alleen maar uw rust, uw zwaarte en ontspanning. Uw rustige slaperige ademhaling en uw aangename kussen en matras. U botst nu tegen een weerstand in uzelf op die WIL weten hoe laat het is en die WIL weten wat er morgen moet gebeuren en die MOET nadenken… Dit is/was de drijvende kracht achter uw slaapprobleem. Dit is uw wekker geweest al die tijd! Leer deze verleidingen te negeren en voedt uw brein opnieuw op. Overtuig uzelf ervan dat er helemaal niks belangrijk is tussen 23.30 uur en 7.00 uur. Alleen maar het slapen en gedraag u ook zodanig. Dit kunt u leren door middel van de slaapoefeningen.

Resultaten

Het doorbreken van de gewoonte “te vroeg wakker worden” kan gerust 4 weken duren. Uw brein geeft zich niet zomaar gewonnen. Het is er niet na een paar dagen van overtuigd dat alles prima verloopt als u zou doorslapen. Echter wanneer u keer op keer bewijst dat de dagen prima (zelfs beter!) verlopen wanneer u doorslaapt komt uw nachtelijke wekker tot rust. Consequent zijn en aan uzelf duidelijk maken wat er precies aan te doen is is de sleutel tot uw succes. Dus de resultaten zijn prachtig wanneer u uw innerlijke motor tot stilstand kunt brengen.

 

Nieuws

Nieuws

 

 

Sportmassage en (medical) taping

 U kunt bij ons ook terecht voor sport massage en medical taping. Deze behandelingen worden gegeven door Iris Mulder.

 

Zwangerschap gerelateerde klachten

U kunt bij ons ook terecht voor bekken-en rug kalchten gedurende de zwangerschap, of preventief advies hierin. Neem contact met ons op voor meer informatie

 

 

Ons adres:

Arnhemseweg 18

6711 HA ede

én

Kernhem Medisch Centrum

Stakenberg 87b-2

6718 DG Ede

 

0318-300603

 

 

 

Nieuwe website

Welkom op onze geheel vernieuwde website! Op deze site hopen we u nog beter te kunnen informeren over onze werkwijze en onze verschillende expertises.