Wanneer spreek je van een inslaapprobleem?

Als het inslapen langer dan 3/4 uur duurt, gedurende een periode van ongeveer een maand, terwijl u toch echt rust en ontspanning zoekt in bed en de ogen gesloten houdt, dan spreek je van een inslaapprobleem.

Hoe ontstaan inslaapproblemen?

Het kan zijn dat u lastig inslaapt door zaken als:

  •  piekeren en nadenken over moeilijke zaken, maar soms ook over onbenulligheden;

·         een actueel probleem wat u niet los laat.

·         een storend geluid of gevoel of iets anders wat u alert houdt.

·         teveel/verkeerd eten en drinken.

·         te hard en te lang nuttig blijven en doorwerken vlak voor het slapen gaan.

Welke invloed heeft u zelf?

Door ruim een uurtje voor het slapen gaan duidelijk terug te schakelen in uw activiteiten zal uw hoofd al iets meer op rust komen te staan. Duidelijk uw werkzaamheden afsluiten en overgaan tot ontspanning en wat rommelen en drentelen is een goede intro naar de nachtrust toe. schrijf eventuele zaken die u niet wilt vergeten op een briefje en leg dit klaar voor morgen. Een inslaapritueel is ook waardevol. U kunt hierbij denken aan het dagelijks in dezelfde volgorde herhalen van:

·         tafel dekken voor morgen

·         deuren en ramen controleren

·         tanden poetsen/douchen/toilet/e.a.

·         kleding klaarleggen voor morgen

·         wekker zetten

·         boekje lezen of favoriete muziek luisteren (geen TV kijken!)

·         licht uit en welterusten zeggen.

Nieuws

Nieuws

 

Arnhemseweg 18

6711 HA ede

én

Kernhem Medisch Centrum

Stakenberg 87b-2

6718 DG Ede

0318-300603

  

U bent welkom in onze praktijk. Alle behandelingen en intakes kunnen gewoon plaatsvinden in onze praktijkruimte. Daarnaast zijn behandelingen aan huis of via video bellen mogelijk. Indien gewenst kunt u dit bespreken met uw behandelaar. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM; 

COVID-19 Herstel zorg

Heeft u ernstige klachten ten gevolgen van een doormaakte Covid-19 infectie, zoals vermoeidheid, ademhalingsklachten, krachtsvermindering, conditievermindering of slaapproblemen, kunt u hiervoor ook bij ons terecht voor behandeling. Vergoeding kan, onder bepaalde voorwaarde, via de basis verzekering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Chronische Pijn

Sinds november 2021 is onze praktijk aangesloten bij het netwerk chronische pijn. Het netwerk Chronische pijn bestaat uit Oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met chronische pijn / aanhoudende klachten. Alle oefentherapeuten volgende een eenduidige behandelwijze, vastgelegd in het Chronische Pijn Protocol. Zodat u kunt rekenen op een zorg die voor u op maat gemaakt is en die zich richt op het werken naar een beteren kwaliteit van leven.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe website

Welkom op onze geheel vernieuwde website! Op deze site hopen we u nog beter te kunnen informeren over onze werkwijze en onze verschillende expertises.