Pas sinds de laatste tien jaren realiseert de medische wereld zich welke ernst en omvang slaapapneu heeft. Vooral sterk overgewicht, man-zijn, alcohol gebruik en roken, onregelmatige werktijden en slaappillen zijn negatieve factoren.

 

U merkt dat er sprake kan zijn van apneu door:

·         veel en hard snurken,

·         plotseling ophouden met ademen,

·         met een ruk weer opnieuw beginnen met ademen en snurken.

De apneu patiënt heeft dit zelf zelden door. Vaak weet de partner het al veel eerder dat er een slaapapneu zou kunnen bestaan, die kan immers moeilijk slapen van het geluid.

De patient ervaart vooral de gevolgen van de slechte nachtrust:

·         vermoeidheid overdag,

·         slaapaanvallen,

·         hoofdpijn,

·         prikkelbaarheid,

·         uitputting,

·         sexuele problemen,

·         ongeconcentreerdheid en mindere prestaties.

 

Slaapapneu verslechtert niet alleen de kwaliteit van het leven, maar ook de levensverwachting. Door de aanslag op het hart- en vaatsysteem, bestaat er een verhoogde kans op hartklachten. En door de ongecontroleerde slaapaanvallen kunnen er ook ongelukken gebeuren.

Wat kan een Oefentherapeut doen met mensen met slaap apneu?

De vaak langdurig onbegrepen klachten zijn na de diagnose apneu ineens verklaarbaar, maar nog niet direct opgelost. Er begint nu een periode van leren slapen met het CPAP apparaat. Wennen aan het gezoem en aan het masker op het gezicht. Uitrusten en bekomen van een uitputtingsperiode.

Maar het op de rit zetten van uw leven is niet voor iedereen even gemakkelijk. Juist hierbij helpt de psychosomatiek therapeut. Zij leert u:

·         uw grenzen beter aan te geven,

·         omgaan met het tempo van herstel, want dit gaat voor velen niet snel genoeg.

·         ontspannen en een natuurlijke adem en vitaliteit hervinden.

·         keuzes te maken in uw dagen tussen wat u wilt en wat u moet.

Samenvattend: coacht zij u naar uw eigen persoonlijke (en nieuwe) balans.

 

Adres apneu vereniging:

Apneu vereniging NVSAP
Postbus 229
1560 AG Krommenie
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
internet: www.apneuvereniging.nl

algemeen patiënten informatienummer: 0900 – 2020675
dit is bereikbaar van 10.00 – 12.00 uur en va 14.00 – 17.00 uur.

Nieuws

Nieuws

 

Arnhemseweg 18

6711 HA ede

én

Kernhem Medisch Centrum

Stakenberg 87b-2

6718 DG Ede

0318-300603

  

U bent welkom in onze praktijk. Alle behandelingen en intakes kunnen gewoon plaatsvinden in onze praktijkruimte. Daarnaast zijn behandelingen aan huis of via video bellen mogelijk. Indien gewenst kunt u dit bespreken met uw behandelaar. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM; 

COVID-19 Herstel zorg

Heeft u ernstige klachten ten gevolgen van een doormaakte Covid-19 infectie, zoals vermoeidheid, ademhalingsklachten, krachtsvermindering, conditievermindering of slaapproblemen, kunt u hiervoor ook bij ons terecht voor behandeling. Vergoeding kan, onder bepaalde voorwaarde, via de basis verzekering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Chronische Pijn

Sinds november 2021 is onze praktijk aangesloten bij het netwerk chronische pijn. Het netwerk Chronische pijn bestaat uit Oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met chronische pijn / aanhoudende klachten. Alle oefentherapeuten volgende een eenduidige behandelwijze, vastgelegd in het Chronische Pijn Protocol. Zodat u kunt rekenen op een zorg die voor u op maat gemaakt is en die zich richt op het werken naar een beteren kwaliteit van leven.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe website

Welkom op onze geheel vernieuwde website! Op deze site hopen we u nog beter te kunnen informeren over onze werkwijze en onze verschillende expertises.