De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten zijn hier speciaal voor bijgeschoold en leren non-stop verder op basis van recente inzichten en nieuwe wetenschappelijke publicaties.

 

Wat kunt u verwachten van de slaapoefentherapeut?

De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De oefentherapeut helpt u

Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen.
Inzichten hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen
Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon.
Cognitief gedragsmatige therapie (vlg J. Beck), gedachtentherapie die u weer positief of neutraal leert denken.
Gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “u leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”.
Uitleg over de architectuur van een gezonde slaap per leeftijdscategorie.

Slaapproblemen en slaapstoornissen

Wat wordt er eigenlijk verstaan onder Slaapstoornissen?

Er zijn objectieve / werkelijke slaapstoornissen. Dat wil zeggen dat er feitelijk ook sprake is van een tekort aan kwalitatieve slaap.

·         Langer dan een maand achtereen slecht slapen
·         Steeds te vroeg ontwaken met overdag slecht functioneren.
·         Steeds te laat inslapen met overdag slecht functioneren
·         Ongewenste gedragingen tijdens de slaap o.a. angst / paniek / dromen / hoofdpijn.

 

Er zijn ook subjectieve / gevoelsmatige slaapstoornissen. Dat wil zeggen dat je het gevoel hebt slecht te slapen door:

·         Slecht inslapen (+neiging te lang door te slapen)
·         ‘s nachts te vaak wakker liggen – – – piekeren / opvliegers
·         ‘s nachts te lang wakker liggen – – – piekeren
·         ‘s morgens te vroeg wakker worden (+vroeg naar bed gegaan)
·         ‘s morgens onvoldoende uitgerust voelen (tegen de dag opzien)

Primaire slaapstoornissen.

Het slaap/waakritme of kwaliteit van de slaap is het zuivere probleem.

Secundaire slaapstoornissen

Door lichamelijke pijn, opvliegers door de overgang, licht of geluid e.a. is er een slaapprobleem. Alle lichaamsprocessen, zowel op de dag als in de nacht, houden sterk verband met elkaar. Dus wat overdag gebeurt kan grote invloed hebben op de nacht (lees de slaap), en u herkent vast wel dat nachtelijke slaapproblemen grote invloed hebben op uw dagelijks leven overdag. Een slaapstoornis is dus niet alleen een nachtelijk probleem. Het verband met uw dagelijks functioneren mag u niet uit het oog verliezen. Goed inzicht verkrijgen in de aard en de ernst van de stoornis is noodzakelijk om zelf grip te krijgen op uw slaapprobleem en er verbetering in te kunnen gaan brengen.

Overzicht slaapproblemen

  • Niet in slaap kunnen vallen
  • Niet door kunnen slapen
  • Slaapapneu
  • Nachtelijk zweten
  • Verslaafd aan slaappillen
  • Te vroeg wakker worden

 

 

 

Nieuws

Nieuws

 

Arnhemseweg 18

6711 HA ede

én

Kernhem Medisch Centrum

Stakenberg 87b-2

6718 DG Ede

0318-300603

  

U bent welkom in onze praktijk. Alle behandelingen en intakes kunnen gewoon plaatsvinden in onze praktijkruimte. Daarnaast zijn behandelingen aan huis of via video bellen mogelijk. Indien gewenst kunt u dit bespreken met uw behandelaar. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM; 

COVID-19 Herstel zorg

Heeft u ernstige klachten ten gevolgen van een doormaakte Covid-19 infectie, zoals vermoeidheid, ademhalingsklachten, krachtsvermindering, conditievermindering of slaapproblemen, kunt u hiervoor ook bij ons terecht voor behandeling. Vergoeding kan, onder bepaalde voorwaarde, via de basis verzekering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Chronische Pijn

Sinds november 2021 is onze praktijk aangesloten bij het netwerk chronische pijn. Het netwerk Chronische pijn bestaat uit Oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met chronische pijn / aanhoudende klachten. Alle oefentherapeuten volgende een eenduidige behandelwijze, vastgelegd in het Chronische Pijn Protocol. Zodat u kunt rekenen op een zorg die voor u op maat gemaakt is en die zich richt op het werken naar een beteren kwaliteit van leven.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe website

Welkom op onze geheel vernieuwde website! Op deze site hopen we u nog beter te kunnen informeren over onze werkwijze en onze verschillende expertises.