Sportmasage

Een sportmassage zorgt voor een goede doorbloeding van de spieren. Daarnaast stimuleert een massage de afvoer van vocht en afvalstoffen in de spieren, waardoor de spieren weer soepel worden. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je weer kunt voorbereiden op een volgende prestatie. 

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

 

Tapen en bandageren

De sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen of te bandageren, zodat je spieren en banden worden ondersteund.

Het doel van tapen of bandageren kan wisselend zijn. Er kan gekozen worden om preventief een tape of bandage aan te leggen. Wanneer je weet dat er een hoge belasting plaats zal vinden, kun je dit aanleggen om het risico om geblesseerd te raken te verminderen. Daarnaast kan een tape of bandage ook herinneren aan de dagelijkse bewegingen die je uitvoert en symptomen zoals overbelasting verminderen. Als nazorg kan ook een tape worden aangelegd. Je bent dan in principe geheel genezen na een blessure, maar de belasting van het gewricht of spier is nog verminderd.

Een tape of bandage wordt aangebracht ter ondersteuning van een gewrichtsband of spier.

De volgende gewrichten kunnen worden behandeld: Enkel, knie, elleboog, pols, vingers en duim.

De volgende spier (groep) en kunnen worden behandeld: Kuit, voorkant bovenbeen (quadriceps), achterkant bovenbeen (hamstrings), zijkant bovenbeen (adductoren), voorkant bovenarm (biceps) en achterkant bovenarm (triceps).

 

Medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij elastische tape wordt gebruikt. Dit wordt toegepast om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. Daarnaast ondersteund de tape het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren. Dit doordat de bloedomloop gestimuleerd wordt, het lymfestelsel en lichaamstemperatuur beïnvloed worden. 

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij binnenkomst vindt er eerst een intake plaats en wordt een beroepsspecifiek onderzoek uitgevoerd. Daarna wordt door de sportmasseur een stappenplan en plan van aanpak opgesteld. Als jij hiermee akkoord bent, gaat de sportmasseur aan de slag.

 

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Een bezoek aan de sportmasseur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

 

Kosten

30 minuten: 30 euro
60 minuten: 55 euro

Tapen:
per lichaamsdeel 7,50

Medical taping:
per lichaamsdeel 10,00

Nieuws

Nieuws

 COVID-19 Herstel zorg

Heeft u ernstige klachten ten gevolgen van een doormaakte Covid-19 infectie, zoals vermoeidheid, ademhalingsklachten, krachtsvermindering, conditievermindering of slaapproblemen, kunt u hiervoor ook bij ons terecht voor behandeling. Vergoeding kan, onder bepaalde voorwaarde, via de basis verzekering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Sportmassage en (medical) taping

 U kunt bij ons ook terecht voor sport massage en medical taping. Deze behandelingen worden gegeven door Iris Mulder.

 

Zwangerschap gerelateerde klachten

U kunt bij ons ook terecht voor bekken-en rug kalchten gedurende de zwangerschap, of preventief advies hierin. Neem contact met ons op voor meer informatie

 

 

Ons adres:

Arnhemseweg 18

6711 HA ede

én

Kernhem Medisch Centrum

Stakenberg 87b-2

6718 DG Ede

 

0318-300603

 

 

 

Nieuwe website

Welkom op onze geheel vernieuwde website! Op deze site hopen we u nog beter te kunnen informeren over onze werkwijze en onze verschillende expertises.