Intake

Tijdens uw eerste behandeling vertelt u over uw klachten. Aan de hand van vragen over uw dagelijkse bewegingen en oefeningen kijken we eerst samen met u naar de oorzaak van de klachten.  Wij vertellen u ook over uw lichaam, en waarom bepaalde houdingen en bewegingen leiden tot pijn, (over)belasting en spanningen. Tijdens de intake doen we ook een lichamelijk onderzoek waarbij de houding bekijken en de bewegingen die tot klachten leiden. Ook doen we een aantal testen gericht op mobiliteit en spierkracht om een goed beeld te krijgen van de klacht. Naar aanleiding van deze inatke en dit onderzoek stellen we een behandelplan op. We maken een analyse van uw klachten en de factoren die daarmee samen hangen en bespreken hoe we de klachten kunnen opheffen of verminderen. Dit bespreken we altijd met u samen. Het behandelproces is namelijk niet eenzijdig. U heeft de regie over uw eigen lichaam en uw behandeling. Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan kunnen we de behandeling beginnen.

Indicatie

Klachten van nek, schouder, rug en heup en de klachten die daaruit voortvloeien zoals spanningshoofdpijn
Arbeidsrelevante klachten en beroepsklachten
Houdings- en bewegingsafwijkingen
Ademhalingsklachten, bijvoorbeeld COPD en hyperventilatie
Neurologische aandoeningen, zoals hernia en ischias, de ziekte van
Parkinson, MS
Orthopedische aandoeningen, zoals artrose, osteoporose, ziekte van Scheuermann, scolios
Reumatische aandoeningen, zoals reumatoide artritis, ziekte van Bechterew
Revalidatie
RSI/KANS
Bekkenklachten
Whiplash
Incontinentie

Behandeling

In de behandelingen na de intake gaan we vooral veel oefenen. We kijken met u wat voor u de beste houdingen zijn en hoe u het beste kunt bewegen om pijnklachten te voorkomen. U wordt zich bewust van slechte beweeggewoontes en leert deze te doorbreken. U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en u brengt uw lichaam weer in goede conditie. U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. U zult ook oefeningen voor thuis meekrijgen. Dit kunnen oefeningen zijn ter bevordering van de mobiliteit, evenwicht of spierkracht.  Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. Wij als oefentherapeuten stemmen de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby's en het sporten komen aan de orde. Door de adviezen van ons als oefentherapeut toe te passen, leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten.

Nieuws

Nieuws

 

Arnhemseweg 18

6711 HA ede

én

Kernhem Medisch Centrum

Stakenberg 87b-2

6718 DG Ede

0318-300603

  

U bent welkom in onze praktijk. Alle behandelingen en intakes kunnen gewoon plaatsvinden in onze praktijkruimte. Daarnaast zijn behandelingen aan huis of via video bellen mogelijk. Indien gewenst kunt u dit bespreken met uw behandelaar. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM; 

COVID-19 Herstel zorg

Heeft u ernstige klachten ten gevolgen van een doormaakte Covid-19 infectie, zoals vermoeidheid, ademhalingsklachten, krachtsvermindering, conditievermindering of slaapproblemen, kunt u hiervoor ook bij ons terecht voor behandeling. Vergoeding kan, onder bepaalde voorwaarde, via de basis verzekering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Chronische Pijn

Sinds november 2021 is onze praktijk aangesloten bij het netwerk chronische pijn. Het netwerk Chronische pijn bestaat uit Oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met chronische pijn / aanhoudende klachten. Alle oefentherapeuten volgende een eenduidige behandelwijze, vastgelegd in het Chronische Pijn Protocol. Zodat u kunt rekenen op een zorg die voor u op maat gemaakt is en die zich richt op het werken naar een beteren kwaliteit van leven.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe website

Welkom op onze geheel vernieuwde website! Op deze site hopen we u nog beter te kunnen informeren over onze werkwijze en onze verschillende expertises.