Intake

Tijdens uw eerste behandeling vertelt u over uw klachten. Aan de hand van vragen over uw dagelijkse bewegingen en oefeningen kijken we eerst samen met u naar de oorzaak van de klachten.  Wij vertellen u ook over uw lichaam, en waarom bepaalde houdingen en bewegingen leiden tot pijn, (over)belasting en spanningen. Tijdens de intake doen we ook een lichamelijk onderzoek waarbij de houding bekijken en de bewegingen die tot klachten leiden. Ook doen we een aantal testen gericht op mobiliteit en spierkracht om een goed beeld te krijgen van de klacht. Naar aanleiding van deze inatke en dit onderzoek stellen we een behandelplan op. We maken een analyse van uw klachten en de factoren die daarmee samen hangen en bespreken hoe we de klachten kunnen opheffen of verminderen. Dit bespreken we altijd met u samen. Het behandelproces is namelijk niet eenzijdig. U heeft de regie over uw eigen lichaam en uw behandeling. Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan kunnen we de behandeling beginnen.

Indicatie

Klachten van nek, schouder, rug en heup en de klachten die daaruit voortvloeien zoals spanningshoofdpijn
Arbeidsrelevante klachten en beroepsklachten
Houdings- en bewegingsafwijkingen
Ademhalingsklachten, bijvoorbeeld COPD en hyperventilatie
Neurologische aandoeningen, zoals hernia en ischias, de ziekte van
Parkinson, MS
Orthopedische aandoeningen, zoals artrose, osteoporose, ziekte van Scheuermann, scolios
Reumatische aandoeningen, zoals reumatoide artritis, ziekte van Bechterew
Revalidatie
RSI/KANS
Bekkenklachten
Whiplash
Incontinentie

Behandeling

In de behandelingen na de intake gaan we vooral veel oefenen. We kijken met u wat voor u de beste houdingen zijn en hoe u het beste kunt bewegen om pijnklachten te voorkomen. U wordt zich bewust van slechte beweeggewoontes en leert deze te doorbreken. U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en u brengt uw lichaam weer in goede conditie. U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. U zult ook oefeningen voor thuis meekrijgen. Dit kunnen oefeningen zijn ter bevordering van de mobiliteit, evenwicht of spierkracht.  Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. Wij als oefentherapeuten stemmen de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby's en het sporten komen aan de orde. Door de adviezen van ons als oefentherapeut toe te passen, leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten.

Nieuws

Nieuws

 

3 september 2021: Vandaag bestaat onze praktijk precies 10 jaar! Hoera!

 

 

U bent welkom in onze praktijk. Alle behandelingen en intakes kunnen gewoon plaatsvinden in onze praktijkruimte. Daarnaast zijn behandelingen aan huis of via video bellen mogelijk. Indien gewenst kunt u dit bespreken met uw behandelaar. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM; 

COVID-19 Herstel zorg

Heeft u ernstige klachten ten gevolgen van een doormaakte Covid-19 infectie, zoals vermoeidheid, ademhalingsklachten, krachtsvermindering, conditievermindering of slaapproblemen, kunt u hiervoor ook bij ons terecht voor behandeling. Vergoeding kan, onder bepaalde voorwaarde, via de basis verzekering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Sportmassage en (medical) taping

 U kunt bij ons ook terecht voor sport massage en medical taping. Deze behandelingen worden gegeven door Iris Mulder.

 

Zwangerschap gerelateerde klachten

U kunt bij ons ook terecht voor bekken-en rug kalchten gedurende de zwangerschap, of preventief advies hierin. Neem contact met ons op voor meer informatie

 

 

Ons adres:

Arnhemseweg 18

6711 HA ede

én

Kernhem Medisch Centrum

Stakenberg 87b-2

6718 DG Ede

 

0318-300603

 

 

 

Nieuwe website

Welkom op onze geheel vernieuwde website! Op deze site hopen we u nog beter te kunnen informeren over onze werkwijze en onze verschillende expertises.