Heeft uw kind ook vaak problemen met bewegen?

Met Kinderoefentherapie kunnen wij uw kind helpen met het ontwikkelen in bewegen. Uw kind zal zich hierdoor zelfverzekerder gaan voelen en plezier krijgen in sport, spel en andere bewegingen. Kinderoefentherapie draagt uiteindelijk zelfs bij aan de leerprestaties op school.

 

Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de oefentherapie cesar. Bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Dat kinderen huppelen, springen en spelenderwijs leren is niet altijd vanzelfsprekend. Sommige kinderen zijn motorisch niet zo handig als andere kinderen. Ook zijn er kinderen die angstig, geremd of gespannen zijn tijdens het bewegen. Klimmen, springen en bal gooien zijn belangrijke vaardigheden voor kinderen om te leren. Dit geldt ook voor knippen, knutselen en schrijven. Bewegen is van alle leeftijden, en behalve leuk en gezond is bewegen vooral ook heel nuttig. Spelenderwijs oefenen kinderen hun spieren, zintuigen en motoriek. Soms blijven kinderen zonder duidelijke reden achter op leeftijdsgenoten. Dit kan wel of niet gepaard gaan met een stoornis als bijvoorbeeld ADHD, dyslexie, DCD en/of NLD.

Kinderoefentherapie helpt kinderen en jongeren (0 tot 18 jaar) met motorische problemen, waardoor bewegen makkelijker en plezieriger wordt en plezier heeft weer een positieve uitwerking op de motorische ontwikkeling van het kind en daarmee op het zelfvertrouwen en de sociale ontwikkeling van het kind.

Nieuws

Nieuws

 

Arnhemseweg 18

6711 HA ede

én

Kernhem Medisch Centrum

Stakenberg 87b-2

6718 DG Ede

0318-300603

  

U bent welkom in onze praktijk. Alle behandelingen en intakes kunnen gewoon plaatsvinden in onze praktijkruimte. Daarnaast zijn behandelingen aan huis of via video bellen mogelijk. Indien gewenst kunt u dit bespreken met uw behandelaar. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM; 

COVID-19 Herstel zorg

Heeft u ernstige klachten ten gevolgen van een doormaakte Covid-19 infectie, zoals vermoeidheid, ademhalingsklachten, krachtsvermindering, conditievermindering of slaapproblemen, kunt u hiervoor ook bij ons terecht voor behandeling. Vergoeding kan, onder bepaalde voorwaarde, via de basis verzekering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Chronische Pijn

Sinds november 2021 is onze praktijk aangesloten bij het netwerk chronische pijn. Het netwerk Chronische pijn bestaat uit Oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met chronische pijn / aanhoudende klachten. Alle oefentherapeuten volgende een eenduidige behandelwijze, vastgelegd in het Chronische Pijn Protocol. Zodat u kunt rekenen op een zorg die voor u op maat gemaakt is en die zich richt op het werken naar een beteren kwaliteit van leven.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe website

Welkom op onze geheel vernieuwde website! Op deze site hopen we u nog beter te kunnen informeren over onze werkwijze en onze verschillende expertises.